Συνάντηση με την ερευνήτρια Μαρία Θανοπούλου

Σημαντικό για τον κλάδο μας  γεγονός, είναι η προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του συνδικαλισμού των επισκευαστών αυτοκινήτου όπως την έχουν διασώσει στην μνήμη τους παλιοί μας συνάδελφοι συνδικαλιστές. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Δράσεις οργανωτικής και επιχειρησιακής ενδυνάμωσης της ΓΣΕΒΕΕ και των Ομοσπονδιών μελών της» της Πράξης «Θεσμική, ερευνητική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της ΓΣΕΒΕΕ»  του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Από την πρώτη στιγμή  η ΕΟΒΕΑΜΜ αγκάλιασε την πρωτοβουλία και τη στήριξε ένθερμα  και έμπρακτα, διευκολύνοντας τη μελετήτρια κυρία Μαρία Θανοπούλου στο έργο της όσες φορές  χρειάστηκε τη βοήθειά  μας.

Καθοριστική για την επιτυχία της προσπάθειας  ήταν  η  συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΒΕΑΜΜ, κ. Παναγιώτη Μακρή που φρόντισε να εξασφαλίσει την επαφή με τους παλιούς συναδέλφους μας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μελέτης  προφορικής ιστορίας του συνδικαλισμού  στον κλάδο μας στις 30 Νοεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ, κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, συνάντησε τη κα. Θανοπούλου στο γραφείο του για να συζητήσουν όψεις των συνδικαλιστικών αγώνων της Ομοσπονδίας, ιδίως κατά την τελευταία δεκαετία.

Αναγνωρίζοντας  την ιδιαίτερη σημασία   της μελετητικής αυτής  προσπάθειας, ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ , μετά το τέλος της μακράς συνομιλίας που είχε με την κυρία Θανοπούλου, της επέδωσε, τιμής ένεκεν, αναμνηστική πλακέτα της ΓΣΕΒΕΕ και της πρόσφερε τις επετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ.

Από την πλευρά της η μελετήτρια  τον ευχαρίστησε θερμά για αυτήν την απόδοση τιμής, εκφράζοντας παράλληλα στο πρόσωπό του ευχαριστίες  και προς όλους τους συνδικαλιστές της ΕΟΒΕΑΜΜ που συμμετείχαν στην έρευνα  και κατέθεσαν με προθυμία τις μνήμες τους, ώστε να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά η πρώτη αυτή προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του συνδικαλισμού των επισκευαστών αυτοκινήτου.

ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ