Βιβλιοπαρουσίαση Μελέτης «Προς μια προφορική ιστορία του συνδικαλισμού στον κλάδο επισκευής αυτοκινήτου: Διαδρομές μνήμης και διαδρομές ζωής συνδικαλιστών της ΕΟΒΕΑΜΜ»

Με απόλυτη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους από όλα τα σωματεία μέλη της ΕΟΒΕΑΜΜ  στην αίθουσα ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ  στην πόλη του Βόλου , πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου  2024  η βιβλιοπαρουσίαση της   μελέτης της κοινωνιολόγου – ερευνήτριας Μαρίας Θανοπούλου :

«Προς μια προφορική ιστορία του συνδικαλισμού στον κλάδο επισκευής αυτοκινήτου: Διαδρομές μνήμης και διαδρομές ζωής συνδικαλιστών της ΕΟΒΕΑΜΜ»

Η μελέτη αυτή πραγματεύεται πώς η προφορική ατομική και η συλλογική μνήμη συνδικαλιστών της ΕΟΒΕΑΜΜ αφηγείται τις διαδρομές ζωής των ίδιων των συνδικαλιστών και μέσω των διαδρομών αυτών την ιστορία του συνδικαλισμού στον κλάδο επισκευής αυτοκινήτου, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού και Μουσείων Ν. Μαγνησίας κα. Αντωνοπούλου

Η αντιδήμαρχος τουρισμού Ν. Μαγνησίας κα. Λαζάρου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  κος. Μπασδάνης

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Μαγνησίας κα. Καναβιτσά

Ο παραρτηματάρχης του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας κος. Σακελλαρόπουλος

Τη συζήτηση συντόνισε η κα. Πέγκυ Φιλίππου, γραμματέας της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

Χαιρετισμό απεύθυνε ο  Πρόεδρος της  ΓΣΕΒΕΕ κος Γεώργιος  Καββαθάς και η κοινωνιολόγος -ερευνήτρια κα. Μαρία Θανοπούλου.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Παναγιώτης Μακρής, Γενικός Γραμματέας Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών (ΕΟΒΕΑΜΜ) 

Γιώργος Μπιθυμήτρης, κύριος ερευνητής Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών – Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)

Βιβή Καγκελάρη, επιστημονικό στέλεχος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Οικονομολόγος, με MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις Νέες Μορφές Εκπαίδευσης & Μάθησης, καθώς και εξειδίκευση στον επαγγελματικό προσανατολισμό. 

Η επιλογή της πόλης του Βόλου δεν έγινε τυχαία καθώς έχει συνδεθεί με κομβικά γεγονότα του κλάδου με αποκορύφωμα την ένωση  των ομοσπονδιών στην Πορταριά  το 1999.

Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες

  • Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για την επιλογή της ΕΟΒΕΑΜΜ στην συγγραφή μελέτης της ιστορίας του συνδικαλισμού του κλάδου των επισκευαστών
  • Κα. Θανοπούλου για την συγγραφή της πρώτης προφορικής ιστορίας του κλάδου
  • Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ν. Μαγνησίας για την προσφορά του στην επίσημη παρουσίαση της κλαδικής μελέτης

ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ