1o τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ για το έτος 2023

Στις 21 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης  πραγματοποιήθηκε το πρώτο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ για το έτος 2023 , έπειτα από αίτημα του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίησή του στην πόλη τους την ίδια μέρα με την πραγματοποίηση και του ετήσιου χορού του σωματείου  .

Μετά από την τριετή μη δια ζώσης λόγω του κορωνοιού το Διοικητικό Συμβούλιο επανέρχεται στις αποφάσεις του για υλοποίηση των συμβουλίων της στην περιφέρεια σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας τις ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου .  

Tα θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν  :  η επιτακτική ανάγκη ένταξης του κλάδου επισκευής αυτοκινήτων οχημάτων σε προγράμματα κατάρτισης-χρηματοδότησης-επενδύσεων ΕΣΠΑ – ΕΑΤ ΑΕ., η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές , η επιμόρφωση των επαγγελματιών με γνώμονα την ενίσχυση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα τεχνογνωσίας, κλιματικής αλλαγής, κυκλικής οικονομίας, ψηφιακής τεχνολογίας ,η συνδιοργάνωση της έκθεσης AUTOTEC EXPO 2023 από 29.09 έως 1.10 , το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ,  η Υπουργική Απόφαση  για τα μηχανήματα έργου και Γεωργικά μηχανήματα  και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την οριστική επίλυση του θέματος , το Προεδρικό Διάταγμα για τις μηχανές θαλάσσης το φορολογικό το ασφαλιστικό ,το τραπεζικό σύστημα, τα κόκκινα δάνεια και ο Πτωχευτικός Νόμος .

Με την παρουσία τους τίμησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΒΕΑΜΜ :

  • Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κος. Σταύρος Καλαφάτης
  • Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος. Απόστολος Τζιτζικώστας
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κος.Σωκράτης Δώρης
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κος. Κωνσταντίνος Γιουτίκας
  • Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος. Κωνσταντίνος Ζέρβας
  • Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κος. Κωνσταντίνου Ιακώβου
  • Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κος. Αναστάσιος Καπνοπώλης
  • Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κος. Δημήτριος Βαργιάμης

Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Be-best κος. Βαγγέλης Χαραλάμπους

Κοινή διαπίστωση όλων των καλεσμένων και του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ είναι η ταύτιση απόψεων πάνω στα προβλήματα και η κοινή πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί προς όφελος της κοινωνίας και του κλάδου μας δίνοντας το μήνυμα της  ενότητας και αλληλοϋποστήριξης  στον κοινό αγώνα που καλούμαστε να πράξουμε για την επίλυση των προβλημάτων.

O Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και τόνισε ότι απαιτεί συναδελφικότητα, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη ιδιαίτερα σ’ αυτήν την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που διανύει η  χώρα μας από τις συνεχείς αυξητικές τάσεις των τιμών στην ενέργεια , τα καύσιμα , στα ήδη πρώτης ανάγκης, την φορολόγησή μας αλλά   και την στάση της Κυβέρνησης να σταθεί κοντά   σε έναν κλάδο ο οποίος διαχρονικά στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας δείγματα ανάπτυξης και  δημιουργώντας θέσεις εργασίας Είναι υποχρέωσή μας να παλέψουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας , την αξιοπρέπεια μας όπως την κρατήσαμε εδώ και τόσα χρόνια για να ατενίζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία.

Θερμά συγχαρητήρια απεύθυνε στον Πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης για την άψογη διοργάνωση και εκτέλεση όλων των εργασιών πραγματοποίησης του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που παρείχαν σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΒΕΑΜΜ .

Το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και τυχερός στο φλουρί ήταν ο κος. Μπαρακλής Ανδρέας .

ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ