Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Eπειτα από τη με την τελευταία έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ,στην οποία γίνεται σύσταση προς την Ελληνική κυβέρνηση για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ,  η ΕΟΒΕΑΜΜ  απέστειλε επιστολή  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα , που  ζητά άμεσα  την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που θα ανακουφίσει κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που λόγω της δυσμενής συγκυρίας αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα βιωσιμότητας καταγράφοντας ζημίες ή μηδενικά κέρδη .

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας εδώ και μια δεκαετία είναι η κατάργηση αυτού του κεφαλικού φόρου , που σε αντίθεση με τους λοιπούς επιβάλλεται ανεξάρτητα με το εάν υπάρχει κέρδος ή εισόδημα . Παράλληλα θα καταργηθεί ένας φόρος που αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας λειτουργώντας ανασχετικά για την ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης και συμμόρφωσης .

Οι καιροί απαιτούν την με κάθε τρόπο στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να μην καλούνται να πληρώσουν πρόσθετες δυσβάστακτες οφειλές καθώς είναι ήδη επιβαρημένες με τόσες άλλες φορολογικές, ασφαλιστικές και λοιπές υποχρεώσεις .

ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ