Επιδότηση Σταθμών Φόρτισης

Προς τον

Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κο. Κωνσταντίνο Σκρέκα

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

 

Η  ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ (ΕΟΒΕΑΜΜ), είναι η Πανελλήνια Δευτεροβάθμια Αντιπροσωπευτική Ομοσπονδιακή Επαγγελματική Οργάνωση του κλάδου των ειδικοτήτων των Ανεξάρτητων Συνεργείων πάνω στον έλεγχο, συντήρηση, επισκευή και τεχνική υποστήριξη των αυτοκινήτων οχημάτων, μηχανημάτων, μοτοσυκλετών και  μηχανών θαλάσσης. Είναι μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και του «Διεθνούς Συνδέσμου Επισκευαστών Αμαξωμάτων-AIRC».

Αριθμεί:

56  Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη

18.000  Ανεξάρτητα Συνεργεία Ειδικότητας

80.000  Εργαζόμενους Τεχνίτες Αυτοκινήτου

70% της Παροχής Υπηρεσιών μετά την πώληση

85% Αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου

51  Χρόνια συνεχούς λειτουργίας

Τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, βάσει του άρθρου 1δ του ν. 23199/2019 ανήκουν, μαζί με σημεία στάσης και στάθμευσης, στους επιλέξιμους χώρους για την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (σημεία επαναφόρτισης).

Ωστόσο η παροχή της σχετικής υπηρεσίας που είναι αναγκαία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης απαιτεί επενδύσεις εκ μέρους των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μηχανημάτων και μοτοσυκλετών. Για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδύσεων κρίνουμε ότι θα εξυπηρετούσε η δυνατότητα επιδότησης των επιχειρήσεων μας από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ή το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καλύπτουν δράσεις που στοχεύουν στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Η ένταξή μας στις επιλέξιμες δαπάνες τους θα είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις επιχειρήσεις μας.

ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ