Ένταξη του κλάδου στο Πρόγραμμα επιχορήγησης e-ΛΙΑΝΙΚΟ

Η ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ (ΕΟΒΕΑΜΜ), πανελλήνιος αντιπροσωπευτικός φορέας των Συνεργείων επισκευής και  συντήρησης των αυτοκινήτων οχημάτων, μηχανημάτων, μοτοσυκλετών και  μηχανών θαλάσσης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και του «Διεθνούς Συνδέσμου Επισκευαστών Αμαξωμάτων-AIRC», αριθμούσα:

56  Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη

18.000  Ανεξάρτητα Συνεργεία Ειδικότητας

80.000  Εργαζόμενους Τεχνίτες Αυτοκινήτου

70% της Παροχής Υπηρεσιών μετά την πώληση,

85% Πανελλαδική εκπροσώπηση του κλάδου, με επιστολή της προς τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Γεώργιο Ζερβό, Ειδικό Γραμματέα ΕΤΠΑ επισημαίνει τα εξής:

  • Καταρχήν, είναι προφανές ότι βιώνουμε αντικειμενικά πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά για τη χώρα μας, όμως, είναι προφανές ότι, μετά από δέκα και πλέον χρόνια μνημονίων, κατά τη διάρκεια των οποίων δοκιμάστηκαν σοβαρά η κοινωνία και η οικονομία μας, το 2ο “lock down” έχει και θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην ασθμαίνουσα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στην οποία ανήκει και ο κλάδος της επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων οχημάτων.
  • Ειδικά τα συνεργεία αυτοκινήτων παρέμειναν ανοιχτά για λόγους δημόσιου συμφέροντος, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να λειτουργούν με μηδενικό σχεδόν τζίρο, τόσο κατά τη διάρκεια του 1ου lock down, μετά την άρση του οποίου η αγορά ήταν τουλάχιστον υποτονική, όσο και κατά τη διάρκεια του 2ου lock down.

Μετά την προδημοσίευση του Προγράμματος επιχορήγησης e-λιανικό (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020), οι επιχειρήσεις συντήρησης οχημάτων είναι εκτός προγράμματος  λόγω του ότι δεν έχουν ως κύριο ΚΑΔ το λιανεμπόριο .

Παρακαλούμε όπως ενταχθεί ο κλάδος μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διότι πολλές επιχειρήσεις μας έχουν σαν δεύτερη δραστηριότητα το εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων

ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ